Contactinformatie
Contactinformatie

Middelzware vorkheftrucks 9– 18 ton

De Kalmar DCG90-180 vorkheftruck is ontworpen om u het best mogelijke rendement op uw investering te bieden gedurende zijn gehele levensduur. Deze heftruck van de nieuwe generatie, die ideaal is voor veeleisende toepassingen zoals het verplaatsen van staal en hout, combineert een laag brandstofverbruik en superieure hefprestaties met eenvoudig onderhoud en een uitstekende betrouwbaarheid.

Technical information

Technical info Specifications
Lifting capacity (kg)
9000–18000
Load centre (mm)
600–1200
Wheel base (mm)
2800–3500
Engine
Electric 2x37 kW
Cab options
EGO or EGO OHG
Technical info Specifications
Lifting capacity (lbs)
20000-40000
Load centre (inches)
24-48
Wheel base (inches)
110-148
Engine
Electric 2x37 kW
Cab options
EGO or EGO OHG

Prestaties op zijn best 

De heftrucks van de G-generatie van Kalmar zijn voorzien van de nieuwste brandstofzuinige technologie en bieden lage totale eigendomskosten. Voor veeleisende toepassingen, zoals de behandeling van staal en hout, bieden zij het best mogelijke rendement op investering.

De DCG90-180 is ontworpen voor superieure bedrijfstijd, lager brandstofverbruik en lagere onderhoudskosten. De DCG90-180 is leverbaar met de nieuwste generatie motoren van zowel Volvo als Cummins. Ze voldoen beide aan de eisen van de emissienormen van fase 3B/Tier4i.

De DCG90-180 is standaard uitgerust met een variabele hydraulische pomp. De variabele pomp verlaagt de belasting van het hydraulische systeem aanzienlijk en stelt de vorkheftruck in staat volledig te presteren wanneer dat nodig is. Deze eigenschap heeft ook aangetoond dat het brandstofverbruik van de machine wordt verlaagd, terwijl tegelijkertijd de prestaties worden verhoogd. 

Aangezien deze machines vaak in de zwaarste omstandigheden worden gebruikt, hebben we het koelsysteem van de DCG90-180 verbeterd. Een variabele hydraulische ventilator houdt de motor en de hydrauliek koel, zelfs bij de meest extreme werkzaamheden. De ventilator kan ook worden omgekeerd om de koeler van stof en vuil te ontdoen. 

Onze meest productieve rij-omgeving ooit

Voor bestuurders biedt onze EGO-cabine een uitstekende rijomgeving, boordevol functies die de productiviteit, efficiëntie en veiligheid ondersteunen. De gebogen voor- en achterruiten geven een uitzonderlijk zicht in alle hoeken, vooral diagonaal, en de geprofileerde balken elimineren dode hoeken. Het hele interieur is ontworpen met de bestuurder in gedachten. Min of meer alles is verstelbaar zodat het geschikt is voor alle soorten bestuurders. Het stuurwiel kan bijvoorbeeld in elke mogelijke hoek worden gezet en kan zelfs zijwaarts worden gekanteld. Bestuurders zullen ook profiteren van een volledig geïntegreerde, draaibare stoel. Perfect voor het hanteren van grote houtstapels.

Een soepele rit

De DCG90-180 is ook verkrijgbaar in een Big Wheel versie die geschikt is voor ruw terrein. We hebben Big Wheel ontwikkeld om de rit soepeler te maken. Deze vorkheftrucks zijn uitgerust met extra grote voorwielen, zodat u efficiënt en comfortabel kunt werken, zelfs als de ondergrond slecht is. U krijgt superieure tractie en kunt productief werken in ruwe omstandigheden waar een grote bodemvrijheid vereist is. De grote banden zorgen ook voor een uitstekende vering bij het rijden over oneffen ondergrond.

Allround uitmuntendheid

Laag brandstofverbruik

De geavanceerde motor levert maximaal vermogen en koppel bij lage toerentallen, wat een zuiniger brandstofverbruik betekent zonder dat dit ten koste gaat van de betrouwbaarheid, duurzaamheid of prestaties. Het nieuwe variabele hydraulische systeem en de moderne hefinrichtingen kunnen het brandstofverbruik tot 18% verminderen in vergelijking met zijn voorganger, de DCE90-180.

Uitstekende hefprestaties

De moderne elektrische en hydraulische systemen zorgen voor een snelle reactie en een betere controle. Nieuwe variabele hydraulische pompen verhogen de productiviteit door hogere hefsnelheden mogelijk te maken.

Omkeerbare koelventilator

Een optionele omkeerbare koelventilator houdt de radiator schoon van mogelijk schadelijk stof, vuil of deeltjes. Een perfecte optie voor zagerijen of andere stoffige omgevingen.

Sneller, eenvoudiger onderhoud

De elektrische kast is gemakkelijk toegankelijk voor onderhoud, en alle hydraulische oliefilters zijn vanaf één plaats bereikbaar. Door de cabine te kantelen en de motorkap te openen komt de volledige aandrijflijn bloot te liggen, en alle controlepunten voor de dagelijkse inspectie zijn gemakkelijk bereikbaar op grondniveau.

Draaibare bestuurdersstoel

DCG90-180 kan worden aangeboden met een 180 graden draaibare bestuurdersstoel. Een perfecte optie voor veilig werken bij het hanteren van volumineuze goederen.

Betrouwbare elektronica

De DCG90-180 is voorzien van een snel, intelligent en stabiel elektronicasysteem dat betrouwbaar is en gemakkelijk te onderhouden. Het heeft minder aansluitpunten en kabels dan oudere systemen en is voorzien van een gedistribueerde en redundante CAN-bus die de conditie en prestaties van de motor, regeleenheden, versnellingsbak, kleppen en meer controleert.

Optimaliseer uw vloot.

Kalmar Insight is een tool voor prestatiebeheer waarmee u uw materieel tijdens het gebruik kunt volgen, zodat u gemakkelijker beslissingen kunt nemen die uw algehele activiteiten zullen helpen verbeteren.

Broekman Logistics, Nederland

Op volle snelheid. De snelle expansie van Broekman Logistics vereiste een flexibele en betrouwbare partner.

Read more

DFDS, Nederland

Non-stop logistieke operaties. In Europa's drukste haven telt elke seconde.

Read more

Hilmer Andersson, Zweden

De Zweedse familiezagerij AB Hilmer Andersson heeft een duidelijke beslissing genomen bij de keuze van haar vorkheftrucks. Vijf Kalmar DCG140-6 heftrucks bieden hoge prestaties en productiviteit en een comfortabelere omgeving voor chauffeurs.

Read more

Truffer, Switzerland

Truffer AG operates of one of Switzerland’s largest quarries. Its new heavyweight champion is the DCF500 forklift – its lift capacity of 50 tonnes makes it the perfect machine for transporting stone blocks at the company's alpine quarry.

Read more

Services offering